Димитър Бербатов даде разяснение за изтеклото видео по-рано в социалните мрежи с него. Той и екипът му дадоха последната си пресконференция преди конгреса на БФС утре. Покрай ежедневните теми, свързани с форума, беше засегната и тази.  

Димитър призна, че е подходил неправилно спрямо охранител на базата в "Бояна", който не го е пуснал да вземе двете си дъщери, а едното дете на Бербо е имал здравословен проблем.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Случката с видеото е отпреди две години или три. Двете ми дъщери тренираха на базата в Бояна, а по едно време голямата ми звънна, казвайки ми, че сестра ѝ има проблем и я боли. Затова побързах да стигна, а човекът не ме пусна вътре. Това ме ядоса, но реакцията ми не беше правилна. През това време жена ми звъни и пита: „Взе ли децата”?

С риск да имам ядосана жена ми вкъщи – не ми беше правилна реакцията. И аз като всички мъже, когато карам кола, съм по-различен човек – викам, псувам, изпреварвам. Можех да подходя по-различно в тази ситуацията, но всички с деца сме наясно как мислим, когато става въпрос за тях“, завърши Бербатов.