Голмайстор №1 в историята на националния отбор Димитър Бербатов призова настоящият президент на БФС Борислав Михайлов да оттегли кандидатурата си за утрешния конгрес, ако има морал. Бербо направи това на специалната пресконференция, която даде със Стилиян Петров, Мартин Петров и други членове на своя екип.

„Учудващо за нас е, че все още специалисти обявяват как не са видели наша програма, след като има специален сайт. Казахме я на пресконференция, показахме и на отборите. Да не се изказват лъжи, че нямало програма“, заяви Бербатов.

„Все още нищо не знаем за конгреса. Единствено знаем, че има интегрална бюлетина, но само това. Нищо не се знае. Дали ще бъдем допуснати в залата. Правилата все още ги няма. Ще има две охранителни фирми – една вън и една вътре. Защо са две фирми? Ще се бием ли?“, допълни бившият нападател.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Целта е да покажем документите, които излизат. Това е най-нормалното нещо, защото са все притеснителни неща. Ако един човек има морал трябва да си оттегли кандидатурата за президент. Виждате за какво става въпрос през годините. Ние следим с интерес и безпокойство какво ще бъде разкрито. Ние не плюем, ние показваме истината. Длъжни сме да кажем истината наред с нещата, които искаме да направим“, каза още ексфутболистът на Байер (Леверкузен), Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Монако.

„Изпълкомът ни е готов, но част от имената ще запазим в тайна. Това беше интересен процес на подбор на хората, които според нас заслужават да бъдат в Изпълкома. Без президенти на клубни отбори. Кой точно ще бъде и кои ще разберете на конгреса. Три имена са ясни – аз, Мартин и Стилян. Другите хора ще обявим, когато спечелим. Ако клубовете имат предложения, издигат се, гласува се и този човек влиза в Изпълкома“, допълни Бербатов.

„От останалите кандидати съм говорил с Христо Христов, с който говорих на стадион Марица, когато ни даде стадиона. С Георги Захариев също говорих. С другите кандидати не съм имал разговори. За балотаж не е ставало въпрос, както и за други договорки. Никой не вярваше, че ще стигнем дотук, но това е подценяване. Ние сме си го направили. Пред всички клубове", заяви Димитър Бербатов.