Димитър Бербатов ще се върне в националния отбор на 26 май, когато България гостува на Холандия за контрола. Както вече стана ясно, нападателят на Манчестър Юнайтед беше навиван от новия треньор Любослав Пенев, разговор със звездата проведе и премиерът Бойко Борисов.

Двете страни са решили, че най-удачният момент това да стане е именно през май в Страната на лалетата, твърди "Стандарт". Нашите ще подгреят Холандия за еврофиналите на митичния "Амстердам Арена".

Вероятно Бербо иска да реши проблемите си в Манчестър Юнайтед и с бистра глава да направи трудната крачка към връщане в националния. Това е и причината Любо Пенев да не го повика за контролата с Унгария на 29 февруари. За мача в Дьор новият селекционер реши да не разчита и на опитните Мартин и Стилиян Петрови. Марто намекна преди няколко дни, че е възможно да не бъде част от националния, но допълни, че няма да се откаже и ще продължи да очаква повиквателни. Капитанът Стилиян Петров изненадващо е аут от тима, въпреки че прави силен сезон с Астън Вила.