Новият национален селекционер Любослав Пенев определи групата за контролата с Унгария. Дебютът на специалиста е на 29 февруари от 19 часа българско време в Дьор.

Двамата лидери от сегашния състав Мартин Петров и Стилиян Петров не са повикани. Марто намекна преди няколко дни, че е възможно да не бъде част от националния, но допълни, че няма да се откаже и ще продължи да очаква повиквателни. Капитанът Стилиян Петров изненадващо е аут от тима, въпреки че прави силен сезон с Астън Вила.

Въпреки многото спекулации голмайстор №1 в националния Димитър Бербатов все пак не е получил повиквателна. Самият Любо Пенев заяви, че ще има разговор с Митко, който обаче остава извън състава.

В състава е нападателят Валери Божинов. Скандалджията, който беше изгонен от Спортинг, в момента е в Лече, но е играл едва 71 минути и едва ли е в оптимална форма.

Прави впечатлението на петима играчи от лидера в “А” група Лудогорец – Йордан Минев, Светослав Дяков, Емил Гъргоров, Михаил Александров и Иван Стоянов. Изненада е повиквателната на племенника на Лечков, който е твърда резерва през есента в Лудогорец.

От ЦСКА има двама представители – Иван Бандаловски и Борис Галчев.

“Левски” е само с един представител – Владимир Гаджев. Любо Пенев е отрязал виканите преди от “сините” Пламен Илиев и Йордан Милиев. Представители на Литекс са Николай Бодуров и Георги Миланов. Място в разширения състав не са намерили Христо Янев, Пламен Николов и младокът Александър Цветков, на които Матеус разчиташе. Любопитно е, че в състава е Георги Сърмов от Касъмпаша, а голмайсторът на тима Николай Димитров не е повикан./БЛИЦ

Съставът на България

ВРАТАРИ: Николай Михайлов (Твенте, Холандия), Стоян Колев (Черноморец)

ЗАЩИТНИЦИ: Иван Бандаловски (ЦСКА), Станислав Манолев (ПСВ, Холандия), Йордан Минев (Лудогорец), Николай Бодуров (Литекс), Валентин Илиев (Стяуа, Румъния), Иван Иванов (Партизан, Сърбия), Петър Занев (Литекс), Веселин Минев (Анталия, Турция)

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ: Светослав Дяков (Лудогорец), Владимир Гаджев (“Левски”), Борис Галчев (ЦСКА), Георги Миланов (Литекс), Христо Златински (Локомотив, Пд), Георги Сърмов (Касъмпаша, Турция)

НАПАДАТЕЛИ: Александър Тонев (Лех, Полша), Михаил Александров (Лудогорец), Емил Гъргоров (Лудогорец), Валери Божинов (Лече, Италия), Ивелин Попов (Газиантеп, Турция), Иван Стоянов (Лудогорец).