Капитанът на националния отбор на България Димитър Бербатов се изказа ласкаво за Христо Стоичков. Днес двамата бяха заедно, давайки старт на петото издание на селекцията за млади футболни таланти на "Жилет футболна академия", на която те са посланици.

"Тези момчета искат да станат като Стоичков. Той е най-големият футболист на всички времена в България и те имат късмет именно той да ги селектира", заяви Бербо, който закъсня с десетина минути, оправдавайки се с трафика в столицата.

Тази година подборът на млади таланти ще се проведе в четири български града - Бургас на 4 юли, Шумен на 11 юли, Плевен на 18 юли и София на 25 юли. Финалът ще е в София, където от селектирани 26 деца от различните градове ще бъдат избрани 5, които ще отидат в Барселона за една година.

Освен легендарният Христо Стоичков към петото издание на "Жилет футболна академия" се присъединява и Димитър Бербатов. Камата е ангажиран с инициативата още от първото й издание у нас. Той е селекционер и треньор на децата-финалисти в Барселона. Тази година Бербо, като футболист, основал фондация за подпомагане на млади талантливи българи в различни области, изрази своята подкрепа и ангажираност към проекта.

Организаторите представиха и малкия Божидар Краев. Той е финалист във футболните селекции на "Жилет" през 2008 година и голмайстор на финалния мач със Сърбия във Футболна Балканиада 2008 в Букурещ. Краев от тази есен ще бъде част от школата на европейския клубен шампион. Талантът е син на някогашното крило на Ботев (Враца) Бойко Краев.

"Съветвам младите много да спортуват. Може да не играят футбол, но важното е да практикуват някакъв спорт. Когато посещавам някое училище и видя деца да тренират, усещам, че започвам да гледам като треньор и да преценявам от кого ще стане футболист и от кого не. Някой ден може и аз да стана треньор", каза още звездата на Манчестър Юнайтед. /БЛИЦ