Втори българин ще облече екипа на Барселона, където легенда е Христо Стоичков. Това ще бъде младият Божидар Краев, който е син на някогашното крило на Ботев (Враца) Бойко Краев. Талантът официално ще се присъедини към юношеските гарнитури на Барселона през август.

На пресконференция днес Христо Стоичков и Димитър Бербатов дадоха старт на петото издание на селекцията за млади футболни таланти на "Жилет футболна академия", на която те са посланици.

Представен бе Божидар Краев, който бе селектиран от Камата през миналата година. Той е финалист във футболните селекции на "Жилет" през 2008 година и голмайстор на финалния мач със Сърбия във Футболна Балканиада 2008 в Букурещ.

"Тази година е по-различна, тъй като след мен вече ще има втори българин в Барселона. Това е Боби Краев. От август той ще се присъедини към Барса. Това показва какви резултати дават кастингите на "Жилет". До мен стои и друг от талантите на България, тръгнал от Марикостиново и стигнал до Манчестър. Пожелавам на Боби да стигне и до първия тим на Барса. Той вече си е избрал своя номер и предполагам се досещате кой. За една година той игра в детските шампионати и в 60 мача вкара 70 гола и помогна на тима си да се изкачи на горе. Боби не е егоист. Има силен дрибъл с топка", похвали Ицо талантливия Божидар Краев. /БЛИЦ