Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

"Левски" победи Берое с 2:1 във финала за Купата на БФС и спечели трофея при старшата възраст (набор 1995 г.). Сблъсъкът се игра пред около 500 зрители на стадиона на спортната база "Евроколеж" в село Оризари, Пловдивско. "Сините" с треньор Петър Петров-Чори изоставаха в резултата 20-ина минути преди края, но постигнаха пълен обрат и ликуваха в жегата след последния съдийски сигнал на рефера Владимир Вълков.

Преднина на Берое даде Ангел Костов в 22-ата минута от дузпа, Мартин Сандов изравни в 71-ата, а второто попадение за "Левски" вкара Радослав Цонев в 81-ата. Последният, както и братът му Борислав, днес стават на 18 години, а по-рано през деня близнаците подписаха първи професионален договор с любимия си клуб. С победното попадение срещу Берое Радослав си направи чудесен подарък за рождения ден.

http://levski.bg/uploads/news/2013_18/images/00173046.jpg

За "Левски" това е втори трофей за Купата на БФС последните дни, след като миналата седмица младшата възраст на клуба от "Герена" се наложи с 3:1 срещу Лудогорец на финала в Севлиево.

Само след дни и на мъжете предстои финал с Берое. На 15 май формациите на Николай Митов и Петър Хубчев ще спорят за Купата на България.

Мачът в Оризари стартира отлично за младите беройци, водени от Господин Мирчев. В 22-ата минута Ангел Костов откри резултата, разписвайки се от дузпа, която беше отсъдена за нарушение срещу самия него. От бялата точка Костов наказа Александър Любенов, който тренира с първия отбор на "Левски". След това стражът на няколко пъти демонстрира класа и спаси удари на играчи на Берое.

Във финала днес участваха и други момчета от първия състав на "сините" - споменатите близнаци Цоневи, защитникът Любомир Илиев, талантът Антонио Вутов и Мики Орачев. Последните двама дори са по-малки от съотборниците си, но са важна част от състава, триумфирал днес. Вутов и Орачев са родени 1996 година.

http://levski.bg/uploads/tinymce/yanuari/_T8G8686.jpg


За разлика от първото полувреме, след почивката "сините" се представиха далеч по-добре. Положенията пред вратата на Берое започнаха да се редуват едно след друго и изравнителното попадение не закъсня. В 71-ата минута влезлият по-рано на смяна Мартин Сандов се разписа след перфектно центриране отляво на Владислав Мисяк, който също беше резерва. В този момент стражът на старозагорци Теодор Койчев най-после се пропука, след като повече от 500 минути не беше допускал гол във вратата си в мачовете за Купата на БФС.

Десет минути след това именно той сгреши фатално и "Левски" стигна до пълния обрат. В 81-ата Койчев изпусна топката след неразбирателство със съотборника си Николай Георгиев, кълбото попадна в Радослав Цонев, който без проблеми вкара от близко разстояние, донасяйки купата на "сините" - 1:2.

БЕРОЕ - "ЛЕВСКИ" 1:2
1:0 Ангел Костов (22-дузпа), 1:1 Мартин Сандов (71), 1:2 Радослав Цонев (81)

БЕРОЕ: Теодор Койчев, Николай Георгиев, Петко Ганев, Пламен Тенев-капитан, Васил Ботев, Жулиен Бенков, Адриян Калинов (Никола Грозданов), Кирил Личев, Венцислав Иванов (Александър Манолов), Ивелин Монев, Ангел Костов (Ивелин Илиев)
Треньор: Господин Мирчев

"ЛЕВСКИ": Александър Любенов, Ангел Захариев (Кристиян Манковски), Вилиян Комитски, Стоян Костадинов (Мартин Сандов), Любомир Илиев, Христофор Хубчев-капитан, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Антонио Вутов (Ерай Карадайъ), Кристофър Димитров (Владислав Мисяк), Мики Орачев
Треньор: Петър Петров

http://levski.bg/uploads/tinymce/yanuari/_T8G9649.jpg

* Снимки: levski.bg