Участникът в Лига Европа Берое ще изиграе днес последната си контрола от подготвителния лагер в Словения. От 19:00 часа селекцията на Илиан Илиев излиза срещу елитния израелски Апоел Акко (Акре).

Вчера спецът даде почивен полуден на възпитаниците си. Сутринта всички желаещи играчи посетиха град Целие, където се отдадоха на разходка и шопинг тур. Тези, които предпочетоха да останат в хотела пък успяха да релаксират след тежките занимания и да се наспят до по-късно. Следобед от 18 часа бе проведено едно занимание. Температурите в курортия комплекс паднаха рязко и в последните два дни са около 10-ина градуса.

В началото Илиан Илиев обясни на играчите си как е видял срещата на бъдещия съперник на Берое в евротурнирите Рапид (Виена), който падна с 0:4 от Вакер (Инсбрук) на старта на австрийкото първенство. След бегова загрявка, бе проведено упражнение за подобряване на двойните пасове, пише Beroe Online. След това имаше двустранна игра на половин терен.

Отделно от основната група тренираха Здравко Илиев, който още има отток, след като бе ударен лошо в Копривница на мача със Славен Белупо, както и Георги Божанов, който изпитва някакви болки. Занимание в понеделник вечер не проведе Диан Генчев, който е получил разтежение на срещата със Славен Белупо. След завръщането на отбора в България той ще премине по-обстойни прегледи.

Тази сутрин футболистите ще проведат тренировка, а следобед на терена край хотел Рогла ще се изиграят последната контрола на словенска земя срещу Апоел Акко (Акре, Израел).

Съперникът на Берое е основан през 1946 г. От сезон 2008/09 играе в израелската Висша лига. Клубните цветове са синьо и бяло. В историята си клубът няма кой знае какви успехи. През изминалия шампионат заема 12-ото място в класирането. В отборът личат имената на няколко чужденци - двама камерунци, двама ганайци и нигериец. Наставник е роденият през 1963 г. бивш футболист на Макаби (Хайфа), със 193 мача за този отбор, Ели Коен. Като треньор е печелил Купата на Израел през 2003 г. с Апоел (Рамат Ган).

На следващия ден играчите и щаба рано сутринта потеглят за Виена, откъдето летят обратно за България. На 21 юни в 13:10 часа отборът каца на аерогара "София". От там възпитаниците на Илиан Илиев пътуват с клубния автобус за Стара Загора. След пристигането си те ще проведат веднага тренировка на стадиона под Аязмото. Четвъртък и петък ще бъдат почивни дни за футболистите, за да се аклиматизират към далеч по-високите в сравнение с курортен комплекс Рогла температури в Града на липите, поетите и правите улици. Подготовката за срещата с Рапид (Виена) ще започне в събота с една тренировка следобяд.

Първият мач между Берое и бившия тим на Трифон Иванов е в София на стадион "Георги Аспарухов" на 29 юли от 20:45 часа. /БЛИЦ