Берое срази Септември (София) с 2:0 в контролна среща, играна на ст. „Драгалевци“. Точни за „зелено-белите“ бяха Алиун Фал и Кукула. Така тимът от Стара Загора завърши втората си част от подготовката и лагера на тима в Банско.

Берое започна отлично мача и поведе в резултата още в 3-ата минута. Симеон Мечев пусна отличен извеждащ пас към Алиун Фал, който излезе сам срещу Николай Банков и с удар в близкия ъгъл прати топката във вратата му 1:0.

Септември можеше да изравни резултата в 16-ата минута, когато Атанас Кабов центрира в наказателното поле на Берое, където Запро Динев стреля с глава, но Нордин Бакер спаси.

Минута по-късно пред Запро Динев се откри нова страхотна възможност, но той я пропусна. Атанас Кабов центрира остро в наказателното поле на Берое в 26-ата минута, но Бакер се намеси и улови топката.

Кийлън Лебон направи отличен пробив в 27-ата минута. Той нахлу в наказателното поле на Септември и подаде към Кукула, но нападателят стреля в аут.

Септември пропусна страхотна възможност да изравни резултата в 52-ата минута, когато Атанас Кабов бе изведен сам срещу Нордин Бакер, но вратарят на Берое спаси.

Минута по-късно Кабов стреля, но над напречната греда. Омар Камара получи контузия в 57-ата минута и бе сменен принудително от Стив Фуртадо.

В 64-ата минута Олджай Алиев подаде към Кукула на чиста позиция и стреля, но Банков спаси.

Септември пропусна нова възможност в 68-ата минута, когато Марио Илиевски стреля, но много неточно в аут.

Илиян Стефанов отправи хубав удар в 78-ата минута, но Банков внимаваше и спаси. Две минути по-късно Реян Даскалов стреля от разстояние, но Банков отново се намеси.

Берое допусна груба грешка в дефанзивен план в 84-ата, при която топката попадна в Илиевски, който стреля много опасно, но Генадий Ганев плонжира и запази вратата си „суха“.

В 85-ата минута Септември остана с човек по-малко, след като Николай Банков излезе да пресече една топка, първоначално стражът се справи, но след това я изпрати в краката на Алиев, той се опита да прехвърли Банков и да я прати в опразнената врата, но стражът на Септември игра с ръка извън наказателното поле и бе изгонен с директен червен картон от Волен Чинков.

Стигна се до пряк свободен удар, който Кукула превърна в попадение в 88-ата минута, пращайки топката в левия ъгъл.

Следващата проверка на Берое е на 15 юли срещу Арда.