Ръководството на Берое няма да прави спънки на Илиан Илиев, който е вариант за нов треньор на Олимпиакос (Никозия). От сигурни източници БЛИЦ разбра, че шефовете на клуба от Стара Загора са позволили на спеца да води преговори с кипърците. Тимът от Никозия в момента е с временен наставник и спешно търси нов треньор.

По-рано днес стана ясно, че Илиев е бил на Острова на Афродита и е наблюдавал мача с АЕЛ (Лимасол), спечелен с 2:1. Наставникът на Берое е водил преговори с боса на Олимпиакос Петрос Сава.

Пред БЛИЦ Илиев не отрече това, казвайки, че ще говори повече в сряда.

Варненецът имал разрешение от шефовете си в Берое да преговаря с кипърците. Той постоянно се чувал с Васил Драголов и Михаил Боиндруков по телефона. Ръководството на клуба от Стара Загора обаче моментално е предприело ход да го задържи. На Илиев е предложен нов договор със значително по-висока заплата, въпреки че той вече е доказал, че не работи за пари и може би е един от най-нископлатените треньори у нас. Младият специалист обещал на члена на Управителния съвет Михаил Боиндруков и на изпълнителния директор Васил Драголов, че ако не отиде в Кипър, остава в Берое и не би поел друг български клуб.