Берое представи най-новото си попълнение - талантът от "Левски" Иван Горанов. Навършващият утре 19 години младок идва под Аязмото като част от сделката по трансфера на Тодор Христов при "сините". Договорът на Горанов е за 3 години, информира Beroe Online.

Младокът е считан за един от най-перспективните юноши на "Левски" и мнозина фенове на "сините" недоумяват как отборът им изпуска такъв талант. Той е роден на 10 юни 1992 година във Велинград и е юноша Чепинец. Още от рано е забелязан от скаути в столицата и за кратко тренира в школата на ЦСКА преди да бъде привлечен в "Левски". Може да играе по двете крила и като централен нападател.

Горанов записа 2 мача с фланелката на "сините" в "А" група, като и в двата влизаше като резерва. Той замени Марко Видович в 64-ата минута при победата с 2:0 над Видима-Раковски (Севлиево) в София, а две седмици по-късно се появи в 74-ата минута на мястото на Александър Александров при успеха с 1:0 над Черно море (Варна) отново в столицата.

Преди 2 години за Иван Горанов и Иван Стоянов от школата на "Левски" интерес имаше от Нюкасъл, като талантите, заедно с Георги Терзиев, дори минаха проби при "свраките" и се запознаха с футболисти като Марк Видука и Майкъл Оуен, които по това време се подвизаваха в английския тим.

Берое също има спомени от Горанов. При разгрома с 8:1 в мач от първенството на Елитната юношеска група при старшата възраст, на едно от помощните игрища на ст. "Георги Аспарухов" Горанов отбеляза хеттрик (вкара за 1:0, 4:0 и 5:1). Запознати твърдят, че лично Илиан Илиев е настоявал за трансфера на играча, след като е имал впечатления от него в последните 2 години. Самият Горанов пък бил удовлетворен, че ще получи шанс да се развива при най-талантливия треньор в България.

Ласкаво за играча се изказа и директорът на ДЮШ на Берое Стелиян Попчев, който го определи за един от най-перспективните играчи въобще от школата на "Левски" и сподели за Beroe Online, че трансферът му е истински удар в полза на клуба от Стара Загора. /БЛИЦ

Селекцията на Берое към момента

НОВИ
Атанас ЧИПИЛОВ (Монтана)
Иван ГОРАНОВ ("Левски")
Рангел АБУШЕВ (Локомотив Пд)

НАПУСКАЩИ
Пламен ПЕТРОВ (свободен агент)
Тодор ТОДОРОВ (свободен агент)
Павел КОВАЧЕВ (Калиакра)
Николай СТАНКОВ (свободен агент)
Стойчо МЛАДЕНОВ (свободен агент)
Тодор ХРИСТОВ ("Левски")

009.jpeg
003.jpeg