Нападателят Арчи Фатаки в крайна сметка няма да остава в Берое и беше освободен да си ходи. По-рано се появиха информации във френските медии, че ще подпише 3-годишен договор с клуба от Стара Загора, но те се оказаха неверни. Фатаки днес не излезе на тренировка с отбора на Берое, след като заедно с останалите футболисти, дошли на проби в клуба, бяха освободени. Така новите попълнения към момента са Алберто Лоузейро и Елио Мартинс.

Наставникът Ивко Ганчев изведе 21 футболисти за занимание на игрището в кв. "Кольо Ганчев". Тренировката беше първа за тима в Стара Загора след подготвителния лагер в Смолян.

Играчите наблегнаха на беговите упражнения, а Давид Каядо и Елио Мартинс тренираха индивидуално за подобряване на общото си физическо състояние.

Ивко Ганчев изрази задоволството си от представянето на първия подготвителен лагер на юношите Пламен Тенев и Пламен Пенев. В момента Тенев тренира с Берое, а Пенев е извикан на лагер в Брестник с националния отбор на България до 19 години.

Тази вечер от 19:00 часа предстои още една тренировка на беройци. Утре сутрин от 09:30 часа играчите имат още едно занимание, след което в 14:00 часа отборът ще отпътува за втория подготвителен лагер, който ще се проведе в Словения. Там Ивко Ганчев и футболистите му ще останат до 1 август.