Берое няма да задържa португалския вратар Тиаго Майа. Това стана ясно, след като наставникът Петър Хубчев предпочете Иван Караджов. Както вече ви информирахме, бившият страж на ЦСКА подписа договор за 2,5 години с Берое.

20-годишният португалски вратар Тиаго Майа проведе само няколко тренировки под ръководството на Хубчев, който взе решение да не го задържа.

Тиаго Мануел да Силва Майа е роден на 18 септември 1992 година в Гондомар, Португалия. Висок е 183 сантиметра. Играе на поста вратар. Юноша е на Порто. През юли 2011 година подписва първия си професионален договор със Санта Клара (Понта Делгада, Португалия), който играе в Сегунда лига (второ ниво) на Португалия.

Майа е юношески национал на Португалия. Има 20 мача като основен вратар за U19 националния тим на страната си до края на 2011 година. Има 4 срещи за U18 националният отбор, а в момента е част от U20 отбора. През 2010 година играе с Португалия в група "Б" на Европейското първенство за юноши до 19 години.

Берое продължи и днес триразовите си занимания на стадиона под Аязмото. В следобедната тренировка взеха участие всички здрави футболисти на отбора. Теодор Скорчев и Валентин Крецу се подготвяха във фитнеса. Румънският футболист се възстановява от травма, а вратарят е получил удар в коляното на една от предишните тренировки.

Отделно от основната група, предимно с бегови натоварвания, тренираха Давид Каядо, Емил Ангелов и Педро Еуженио. Каядо има мускулен проблем на бедрото, Педро Еуженио е разтегнал връзки, а Бабангида се възстановява.

Утре от 14:00 часа Берое гостува на Черноморец (Бургас) за контролна среща, която ще се играе на кампуса "Гнездо на акули".

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ