Вратарят Иван Караджов най-после си намери отбор. Стражът е поредното ново попълнение на Берое за тази зима. Договорът на бившия цесекар е за срок от 2,5 години.

"Надявам се всичко да е наред, както за мен, така и за отбора. Искам да успеем да си свършим добре работата и се представим на ниво в първенството. Надявам се, че ще отстраним Пирин (Гоце Делчев) и ще стигнем колкото се може по-далеч в турнира за Купата на България. Познавам се с повечето футболисти на Берое. Посрещнаха ме топло и се надявам занапред да бъде така", каза Караджов веднага след подписването на своя договор.

Иван Караджов е роден на 12 юли 1989 г. в Кресна. Висок е 191 см и играе на поста вратар. Започва кариерата си в школата на ЦСКА (София), където подписва и първия си професионален договор, но е преотстъпен на Рилски спортист (Самоков), където е под рамката на вратата в 21 срещи.

През 2008 г. се завръща в ЦСКА, където остава до 2011 г. и записва участие в 38 срещи на столичани. През януари 2012 г. е привлечен в Локомотив (Пловдив) и през пролетния дял взима участие в 16 мача на "смърфовете".

Караджов е бивш младежки национал на България и взима участие в Европейското първенство за младежи до 19 г. през 2008 г. в Чехия. През 2009-а получава повиквателна и за представителния тим на България за мачовете срещу Грузия и Кипър. Вратарят е носител на Суперкупата на България за 2008 г. и Купата на България през 2011 г. с ЦСКА.

Както е известно, през есента Караджов беше част от Славия, но само поддържаше форма с "белите", след което пробва да си издейства договор с Черно море и полския Краковия, но не успя. На "Тича" дори Караджов беше изгонен от наставника Георги Иванов-Гонзо, който го хванал да запива в дискотека. Сега обаче героят от САЩ`94 Петър Хубчев спасява кариерата му и го привлича под Аязмото.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ


karadjov.jpg
Снимка: Пресслужба на Берое