Берое ще определи съдбата на старши треньор на Нефтохимик Димчо Ненов. Двата отбора излизат днес от 19:00 часа на стадион "Лазур". Новакът в елита започна слабо сезона и това разклати стола на Ненов. След ремито на старта срещу Локомотив (Горна Оряховица) (0:0) "шейховете" паднаха у дома от Дунав (1:2) и бяха разбити с 1:5 от ЦСКА на "Армията" в последния кръг.

Това не се е харесало на ръководството на клуба, което вече се оглежда за нов треньор. Ако днес отборът не покаже по-добра игра, се очаква Ненов да се прости с поста си. Един от вариантите за негов заместник е Антон Велков, който напусна Локомотив (София) дни преди старта на Втора лига.

За двубоя с Берое днес Ненов не може да разчита на Атанас Чипилов, който получи тежка контузия в коляното. Офанзивният играч е пострадал в единоборство по време на тренировка. В петък следобед той е преминал ядрено-магнитен резонанс, който потвърдил, че травмата ще го извади поне за три седмици от игра. Очаква се в състава на "шейховете" да има доста промени в сравнение с тежката загуба от ЦСКА.

И докато Нефтохимик се представя слабо до момента, то в Берое настроението е на противоположния полюс. Отборът на Александър Димитров започнаха силно сезона с две поредни победи и днес преследва трета, за да събере пълен актив от 9 точки.

Вероятни състави:

Нефтохимик: Георгиев, Хомей, Пехливанов, Грънчов, Георгиевски, Манев, Дюлгеров, Божинов, Орачев, Петков, Рашич

Берое: Макенджиев, Пенев, Иванов, В. Василев, Миланов, Ал. Василев, Том, Като, Милисавлевич, Почански, Божилов

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига