Берое проявява интерес към национал на Локомотив (Пловдив). Заралии искат капитана на "черно-белите" Христо Златински, твърди "Тема спорт". 28-годишният полузащитник може да напусне "Лаута", ако скоро не стане ясно бъдещето на клуба. Той обаче все още очаква развитие около евентуалното завръщане на Константин Динев, преди да реши какво да прави. Ако бившият собственик отново поеме издръжката на Локо (Пд), то той със сигурност ще продължи да носи черно-белия екип.

Треньорът на Берое Петър Хубчев иска на всяка цена да привлече поне един футболист в средата на терена. През зимата специалистът опита да вземе младока Георги Костадинов, с който се познава от съвместната им работа в Черноморец (Поморие). От Лудогорец обаче отказаха да се разделят с бившия младежки национал. Заради това спецът е набелязал няколко футболисти на тази позиция, сред които е и Златински. През миналия сезон националът записа 26 мача, в които отбеляза 4 попадения. Хубчев се надява той да помогне на заралии с опита си в Лига Европа.

Освен в средата на терена старозагорци ще търсят подсилване и по крилата. В момента Петър Хубчев разполага на поста с Давид Каядо, Дончо Атанасов и Георги Андонов. Очаква се към тима да се присъедини още един флангови футболист. Той трябва да пристигне за старта на подготовката на "зелено-белите" на 17 юни.