Треньорът на Берое Петър Хубчев заяви, че отборът му трябва да бъде максимално подготвен и концентриран за всички срещи. Днес бе теглен жребият за новото първенство в "А" група, което от тази година ще бъде в нов формат. В първия кръг Берое ще гостува на Славия в София. Засега мачът е насрочен за 20 юли, събота от 18 часа. Възможно е обаче да има промяна според телевизионните излъчвания на срещите.

След това на Берое предстоят още тежки мачове - домакинство на ЦСКА във 2-ия кръг, както и две поредни гостувания - на Локо (Пд) и "Левски".

“Лесни мачове няма. Трябва да сме максимално подготвени и концентрирани за всички срещи, защото сега ще ни бъде още по-трудно. Редът сигурно е важен, но най-важно е да играем като отбор и да излезем за победа във всеки мач”, заяви Хубчев за официалния сайт на Берое веднага след жребия.

Както е известно, шампионатът стартира на 20 юли, като за разлика от предишния сезон отборите ще са 14 и схемата ще е по-различна. Първо отборите ще играят всеки срещу всеки на разменено гостуване, както беше досега. След това, въз основа на класирането, тимовете ще бъдат разделени на две 7-ици. В едната ще са отборите от 1-а до 7-а позиция, които ще спорят за титлата, а във втората тези в долната половина на класирането до този момент, които ще се борят за оцеляване. Отборите в двете групи пак ще играят по два пъти помежду си на разменено гостуване, но няма да има двубои между тимове от горната седмица срещу такива от долната.