Берое приема Лудогорец в интригуващ мач от 19-ия кръг на "А" група. Двубоят стартира в 16:00 часа под Аязмото. Двата тима се изправят един срещу друг за трети път в последните две седмици. Берое и Лудогорец играха помежду си и на 1/8-финалите за Купата на България, а мачовете бяха белязани от огромно напрежение и скандали, като разградчани продължиха напред след общ резултат 3:2.

Сега обаче ситуацията е различна. Освен, че няма чак такова напрежение преди двубоя и е спокойно, срещата е от първенството, където Лудогорец е убедителен лидер. Стойчо Стоев и футболистите му обаче едва ли ще искат да правят грешна стъпка и на всяка цена ще се стремят да вземат трите точки и от Стара Загора. Шампионите са в серия от 5 поредни успеха в "А" група и днес преследват шести.

Двубоят е с огромна важност и за домакините от Стара Загора. Воденият от Петър Хубчев тим има да наваксва сериозно изоставане от прекия конкурент за Топ 7 Черно море, който дръпна с 4 точки, след като вчера победи "Левски" с 2:1. Заради това една загуба днес от Лудогорец ще намали сериозно шансовете на Берое за място в седмицата.

Проблем за Хубчев е единствено наказанието на ключовия му играч Пламен Крумов, който пропуска днешната среща. Стойчо Стоев пък се очаква да направи промени в състава си, като не е изключено звездата Върджил Мисиджан да остане на пейката. Не само холандското крило натрупа много мачове. Донякъде може да се счете, че играчите на Лудогорец са уморени от натоварената програма и най-вече след поредната победа, която беше постигната в четвъртък - 2:0 над ПСВ Айндховен. Стоев смята да направи някои корекции за днешното гостуване под Аязмото. Очаква се титуляр да започне Иван Стоянов, който заедно с Марселиньо и Михаил Александров да подпомагат головата машина Роман Безяк. Словенецът се намира във върхова форма, като има 10 попадения в "А" група от началото на сезона.

БЕРОЕ - ЛУДОГОРЕЦ

Днес от 16:00 часа
Стара Загора, стадион "Берое"
Съдия: Николай Йорданов
ПРЯКО ПО НЮЗ7

Вероятни състави:

ber.jpg
БЕРОЕ: Иван Караджов, Здравко Илиев, Борислав Стойчев, Иво Иванов, Веселин Пенев, Георги Динков, Елиаш Да Силва, Георги Андонов, Елио Мартинс, Давид Каядо, Венцислав Христов
Контузени: Владимир Зафиров, Костадин Стоянов
Наказан: Пламен Крумов
Треньор: Петър Хубчев



ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Александър Барт, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Михаил Александров, Марселиньо, Иван Стоянов, Роман Безяк
Наказани: няма
Контузени: няма
Треньор: Стойчо Стоев


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ