Управителният съвет на СНЦ Футболен клуб Берое - ветерани, който притежава 49999 акции в ПФК Берое - Стара Загора АД, днес се е събрал и взел решение да прекрати разговорите с турските кандидат инвеститори, пише в декларация разпространена до медиите. Публикуваме пълният текст без редакторска намеса.

ДЕКЛАРАЦИЯ

УС на ФК „БЕРОЕ-1916-ВЕТЕРАНИ” – Стара Загора на свое заседание, проведено на 22.12.2009 год.обсъди актуалните проблеми и задачи на отбора на ПФК „БЕРОЕ”-АД, както и резултатите от проведените разговори с турския мениджър Ибрахим Куруджу.

УС на клуба на ветераните внимателно и отговорно се запозна с направеното предложение, с мнението на спортната общественост на града, като събра допълнителна информация за лицата и фирмите, за които се твърди, че проявяват интерес към собствеността на отбора.

След проведеното проучване и обсъждане, считаме, че на този етап това предложение не отговаря на очакванията ни за по-добро бъдеще на отбора.

Както винаги досега, отново заявяваме, че изразяваме готовност да водим разговори и преговори с лица и фирми, притежаващи реален финансов потенциал, който да осигури и гарантира настоящето и бъдещето на футболен отбор от ранга, традициите и славата на „Берое” - Стара Загора.

Отново декларираме пълната си и безрезервна подкрепа на ръководството на ПФК „Берое”-АД в трудната му и отговорна задача за запазване на отбора.

УС на ФК „Берое – 1916-ветерани”
Стара Загора