Берое последва примера на Левски и също излезе с официална позиция срещу Българския футболен съюз. Причината е в решението да бъдат изместени двата решителни баража в първенството ни, само часове преди провеждането им.

Още преди началото на сезона датите 10 и 11 юни бяха фиксирани, но БФС реши да премести мачовете с 24 часа по-рано. Съответно срещата за място в елита между Берое и Спортист (Своге) да се играе в петък, а тази за място в Лигата на конференциите между Левски и Арда - в събота.

Позицията на ръководството на Берое: 

Както е известно, СТК към БФС излезе с официално съобщение, че ще проведе свое заседание в четвъртък, на което ще преразгледа взетото ден по-рано свое решение за промяна на датата за изиграване на баража за място в УЕФА Лига на конференциите. ПФК Берое изразява своето недоумение защо няма да бъде преразгледано и решението за промяна и в датата на баража за оставане в Еfbet Лига. Решението на СТК към БФС от сряда не беше съгласувано с нито един клуб и за всички е ясно, че тази смяна е в ущърб най-вече за футбола, а най-потърпевш от това е най-вече нашият клуб.

На първо място, петъчният ден е работен и това би попречило на много от нашите фенове да посетят стадиона във Велико Търново, където трябва да бъде изигран този бараж. 

След последната промяна, клубът трябваше да прави цялостна преорганизация за въпросния двубой, при това в изключително кратки срокове. Няма да споменаваме деня повече, който има нашият съперник, защото сме професионалисти и ще направим всичко възможно за доброто кондиционно състояние на нашия отбор. Въпреки проблемите, които имаме.

След всичко това, ПФК Берое настоява срещата със „Спортист“ (Своге) да бъде върната по програма, при положение, че в четвъртък БФС вземе решение да промени датата и на другия бараж. Освен това, ние не разбираме какъв е проблемът тези две срещи да бъдат в един и същи ден и да завършат в изискуемото от УЕФА време, предвид финалът на Шампионската лига.