Берое отстрани Миньор (Перник) от Купата на България, побеждавайки с 2:0 в срещата, която беше белязана от ексцесии по трибуните. 

В петата минута Калоян Кръстев откри резултата. Комбинацията беше започната от Aбубакар Тунгара, който подаде на Спас Георгиев, той центрира към Кръстев и преотстъпeният от ЦСКА нападател реализира - 0:1. 

В 20-ата минута Калоян Йосифов от Миньор изпълни опасен свободен удар, а вратарят Иван Караджов трябваше да положи много усилия, за да спаси. До края на първото полувреме гостите от Стара Загора пропуснаха още две възможности. 

След почивката нервите взеха връх и след час игра се наложи съдията да спира мача заради инциденти по трибуните. Буйните фенове на Миньор нахлуха в сектора с гостуващата агитка и се стигна до сериозно меле.

Нов грозен eкшън: Батални сцени в Перник СНИМКИ 

Секунди преди края на мача Тунгара овладя топката пред наказателното поле и подпечата победата на Берое - 0:2. 

На 1/8-финалите отборът на Николай Киров ще спори с ЦСКА 1948, който отвя Севлиево с 4:0. Мачът е на 2 декември (петък) от 12:30 часа в Стара Загора.

След срещата в Перник стана ясно, че най-малко двама фенове са откарани в болница, съобщиха за БТА източници от БФС. Информацията за прекратения за 10 минути мач беше потвърдена и на официалната страница на Берое.

Инцидентът е провокиран от публиката на гостите, които в 60-ата минута изстрелват няколко ракети по посока сектора с привърженици на домакините. Едната от ракетите пада в сектора с агитката на домакините и се предполага, че в този момент е пострадал техен привърженик. Като ответна реакция, миньорци тръгват към сектора с публиката на Берое, за да опитат саморазправа. Но полицията реагира бързо и прави кордон, с който предотвратява директен контакт. Двете публики започват да хвърлят предмети едни срещу други, като вероятно с камък е наранен почитател на старозагорци.

Три линейки пристигат в този момент на стадион "Миньор", като две от тях извозват пострадали към най-близката болница. След 10 минути прекъсване, срещата е доиграна без повече проблеми.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023