Латвийският национал Владиславс Габовс пристига на проби в Берое, научи БЛИЦ. 27-годишният защитник е очакван в тима, за да бъде тестван от наставника Петър Хубчев. Още преди дни БЛИЦ първи разкри, че към подготовката на старозагорци ще се присъединят латвийци на проби.

Габовс е четвъртият, който ще опита да си издейства договор с Берое. Проби в тима карат още националът на Литва Мариус Папшис, Стивън Петков и Николай Янков. Очаква се те да играят в първата контрола - на 19 януари срещу Верея.

Владиславс Габовс е роден на 13 юли 1987 година в Рига. Юноша е на футболната школа на родния си град. През 2003 година започва професионалната си кариера в Мултибанка (Рига), след което минава през редица клубове, сред които Даугава и Вентспилс.

За последно играе в Сконто (Рига). Преминал е през U17, U19 и U21 отборите на Латвия. На 24 май 2013 година дебютира за мъжкия отбор в контрола срещу Катар. През май 2014-а печели с Латвия за втори пореден път Балтийската купа. Титуляр на десния бек за страната си е в квалификациите за Евро 2016.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2015