Председателят на Съвета на директорите на Берое и Изпълнителен директор на клуба Илко Русев и старши треньорът и спортен директор Петър Хубчев говориха пред медиите преди старта на зимната подготовка. В началото журналистите попитаха Русев за ситуацията със спорния Сашо Александров, който има подписан договор с клуба от Стара Загора, а започна подготовка с „Левски“ миналата седмица. „Сашо Александров е затворена страница за Берое. Няма да дойде в нашия отбор. Това, което излезе в медиите и което аз казах миналата седмица – той сам изяви желание да играе за нашия клуб. Договорихме се за личните условия и за това, че при изтичане на договора с бившия клуб ще подпише с Берое. Не изпълни нашия своя ангажимент. Ние нямаме нужда от такива хора в Берое, така че за нас Сашо Александров е затворена страница", каза Русев.

"Тук нещата малко опират и до морал и принципи. Аз ще поискам официално становище от футболния съюз, който ще се произнесе по казуса. Но така или иначе това, което мога със сигурност да ви кажа е, че той няма да играе за Берое", добави шефът на Берое.

Беше зададен въпрос и за Си Джей Бърк, който си направи реклама на гърба на клуба в „Дейли мейл“ и обяви, че щял да подписва с Берое. „Аз се прибрах вчера и не знам за какво ме питате“, каза Хубчев.

„Няма нищо вярно в тази история. Аз поне не съм запознат. Виждам, че и Хубчев сам за себе си се чуди. Четох за това нещо. Смяхме се малко. Няма какво да коментираме“, допълни Илко Русев по темата.

„Първата стъпка от поставената цел е след следващите три мача да сме в първата шестица. От там нататък след като изпълним тази цел ще обявим следващите“, продължи Илко Русев.

На въпрос има ли оферти към Венци Христов, Жуниор Мапуку и Игор Джоман, Русев отговори: „На този етап всички, които изброихте започват подготовка с Берое. Ако интерес, е правилната дума… Има запитвания, има разговори, но за мен нещата са сериозни като има конкретни оферти и може да се преговаря. Това на този етап не е така и те започват да играят за Берое.“

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2015