Словенският атакуващ халф Дамян Трифкович се очаква да остане в Берое, научи БЛИЦ.

Треньорът Петър Хубчев ще вземе крайното решение за каращия проби играч след контролата с Дунав (Русе). Мачът в Стара Загора е от 18:00 часа тази вечер на стадион "Спортна база Берое - помощно игрище". В него трябва да играе и другият футболист, каращ проби - нападателят Георги Каранейчев. За него обаче още не е ясно дали ще подпише договор.

Оставането на Трифкович под Аязмото пък изглежда почти сигурно след провала в преговорите с Хуан Фелипе. Бившият халф на ЦСКА беше желан от Хубчев, но предпочете да продължи във Вардар (Скопие). Треньорският щаб на Берое е доволен от влагането на Трифкович в заниманията. Халфът вече дебютира за старозагорци. Словенецът влезе на смяна в контролата с Локомотив (Горна Оряховица), спечелена с 4:1 в събота.

Дамян Трифкович е роден на 22 юни 1987 г. във Веление, Словения. Играе атакуващ полузащитник, висок е 181 см. Юноша на Рудар (Веление), където започва и професионалната му кариера през 2005 г. Трифкович играе за родния си отбор през следващите 7 години. За този период изиграва 148 срещи, в които реализира 20 гола.

През 2012 г. преминава в Олимпия (Любляна), където в следващите две години изиграва 71 двубоя, в които отбелязва 6 гола. През изминалия сезон играе отново за родния си Рудар (Веление) и участва в 23 двубоя, в които има и едно попадение.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015