Българският футболен съюз не е виновен за пропадането на контролата с Боливия. Това обяви пресаташето на родната централа Павел Колев.

“Веднага искам да кажа, че нямаме абсолютно никаква вина за пропадането на срещата. Дори ние сме потърпевши. 6 ноември е твърде късна дата, за да реагираме за друг съперник.

Следобед в международния отдел на БФС е получен лаконичен факс от федерацията на Боливия, в който се казва, че по икономически причини няма да пътуват за Европа. Ние до този момент все още не сме установили пряк контакт с федерацията на Боливия и не можем да открием никого за повече информация”, каза Павел Колев.

“Ние говорихме с мениджърската агенция, която трябваше да организира двубоя. Според хората от тази агенция федерацията на Боливия в последния момент е променила финансовите условия за мача. Боливийците са искали само за самолетни билети сумата от 65 000 евро и с това общата цифра става космическите 200 000 евро”, уточни още пресаташето на БФС.

“Ще се помъчим да уредим друг съперник, влязохме в контакт с десетки федерации. Мениджърската агенция също пое ангажимент да ни намери друг съперник, тъй като се чувства виновна. Досега обаче нямаме конкретен резултат, тъй като повечето отбори вече са ангажирани.

Националният отбор на Андора веднага прие да играе с нас. Това обаче е твърде краен вариант и едва ли от БФС ще се ангажират да организират подобен мач. Много вероятно е да се наложи лагерът на националите ни да бъде отложен с няколко дни, а при това положение ще бъде върнат кръга в “А” група”, завърши пресаташето на родната ни футболна централа./БЛИЦ