Арбитражният съд към БФС позволи картотекирането на Тодор Тимонов и Николай Манчев в състава на ЦСКА като в 18 часа новината бе потвърдена в интернет страницата на БФС.

Това означава, че "армейците" могат да картотекират допълнително за срещите от Лига Европа с Дери Сити Тодор Тимонов, за което БЛИЦ ви информира още на 26 юли. Тимонов ще замени един от вече картотекираните за евротурнирите футболисти. Първата среща от третия квалификационен кръг е утре от 20:00 часа на стадион "Васил Левски".

Със сигурност аут за двубоя е Спас Делев, тъй като той няма картотека заради забавено плащане на ЦСКА към Пирин (Бл).

Решението на Арбитражния съд към БФС:

Днес, 29.07.2009 г., състав на Арбитражния съд на БФС разгледа арбитражно дело, образувано по жалба на ПФК ЦСКА АД срещу решение на СТК при БФС от 24.07.2009 г. Като трета заинтересована страна бяха призовани - Тодор Иванов Тимонов, Николай Иванов Манчев и ПФК Ботев-1912 АД - Пловдив.

След изслушване на страните и обсъждане на представените доказателства арбитражният състав прие, че договорите на Тодор Иванов Тимонов и Николай Иванов Манчев с ПФК Ботев-1912 АД - Пловдив, са прекратени поради неизпълнени финансови задължения на ПФК Ботев-1912 АД - Пловдив, което има за последица прекратяването на състезателните права на двамата футболисти по отношение на клуба.

С решението е отменено решението на СТК при БФС от 24.07.2009 г. в частта му, с което не са разрешени състезателни права и картотекиране на Тодор Иванов Тимонов и Николай Иванов Манчев в ПФК ЦСКА АД.