Станислав Тодоров ще ръководи дербито ЦСКА - Левски от 1-ия кръг на новия сезон на "А" група. Двубоят е на 1 август (неделя) от 21,00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Помощници на главния рефер ще са Никола Джугански и Николай Ангелов, а четвърти съдия е Таско Тасков.

Това няма да е дебют на Станислав Тодоров във Вечното дерби. На него бе поверен напечения двубой през есента на 2008 година, когато двата тима направиха 1:1.

Миналият сезон реферът е ръководил 5 мача на ЦСКА, като отборът е постигнал 5 победи. Под ръководството на рефера "червените" побеждават Локомотив (Пловдив) с 5:0 като гост, Локомотив (Мездра) с 4:0 у дома, Ботев в Пловдив с 1:0, отново Локомотив (Пловдив) с 3:2 в София и Литекс с 1:0 в столицата.

Само в един от тези мачове "армейците" ревнаха от съдийството на Тодоров. Това бе при победата с 3:2 срещу Локомотив (Пловдив) в първия пролетен кръг. В дебюта на Йоан Андоне арбитърът даде две дузпи за гостите от Пловдив, а от Борисовата градина негодуваха заради действията му.

Големият скандал обаче бе в края на сезон 2008/09. В мач от предпоследния кръг ЦСКА гостува на Литекс и загуби с 0:1, а с това и титлата, а на терена се разигра кърваво меле между фенове и полицаи. Съдията отмени гол на "червените" в добавеното време и това отпуши гнева на агитката, която нахлу на полето. След края на мач тогавашният треньор на ЦСКА Любо Пенев остро нападна съдията заради поведението му на терена.

По време на самия мач Станислав Тодоров  се обърнал към Станимир Стоилов, който тогава водеше Литекс с думите: "“Седни си, спокойно, недей да викаш, ще дойде ситуация."

Станислав Тодоров е свирил в 3 мача на Левски през изминалия сезон. "Сините" бият  под негово ръководство Локомотив (Мездра) с 3:1 през есента на 2009 година, записват загуба от Локо (София) с 0:2 през пролетта и печелят срещу Монтана с 2:0.

Съдийски наряди “А” група, 1 кръг
31.07.2010 година (събота)
От 18:00 часа
Видима-Раковски – Локомотив (Пловдив)
Ангел Ангелов, Венцислав Гаврилов, Мартин Венев

Черно море – Пирин
Стефан Спасов, Владислав Виденов, Пламен Георгиев

Славия – Калиакра (Каварна)
Александър Костадинов, Георги Славов, Иво Колев

От 21:00 часа
Литекс – Миньор
Николай Йорданов, Иван Вълчев, Веселин Мишев

01.08.2010 година (неделя)
От 18:00 часа
Монтана – Локомотив (София)
Ахмед Ахмед, Георги Ковачев, Станимир Илков

От 21:00 часа
ЦСКА – Левски
Станислав Тодоров, Никола Джугански, Николай Ангелов

02.08.2010 година (понеделник)
От 21:00 часа
Чернoморец – Академик (София)
Ивайло Стоянов, Крум Стоилов, Емил Вангелов