БФС ще даде скандалния съдия Лъчезар Йонов на прокуратурата. Това потвърди вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев. Както е известно, Йонов се представи с чуждо име – Райчо Райчев, и ръководи контролата между Вердер и АЗ Алкмаар (2:1). Реферът заедно с двамата си помощници Петър Тарълов и Емил Митев се прочуха миналата година по същото време, когато ръководиха мачове в Южна Америка без знанието на БФС. Голяма част от двубоите приключваха по съмнителен начин и предизвикаха огромно недоволство в отборите заради насочените действия на съдиите.

“Този случай е за прокуратурата. Няма смисъл да сезираме УЕФА, тъй като този човек (б.р. – има предвид Йонов) няма нищо общо с българското съдийство и професионалния футбол. След като се е представил с чуждо име, Йонов трябва да си понесе отговорността. Знам, че за това престъпление се предвижда затвор. Това, което е сигурно, че още днес ще подадем сигнал до прокуратурата.”, заяви Фурнаджиев, цитиран от “Меридиан мач”.

Вердер, един от замесените отбори, вече уведоми Германския футболен съюз за Лъчезар Йонов, който се представи с чужда самоличност. Очаква се в Германия да започнат разследване по случая./БЛИЦ