Двама футболисти на Етър са наказани и ще пропуснат неделното гостуване на Павликени от 18-ия кръг на Северозападната „В“ група. Това са защитниците Мартин Николов и Мариян Иванов, първият получи червен картон в дербито с Локомотив (Горна Оряховица) (0:0), а вторият е с натрупани жълти картони. До мача ще стане ясно и състоянието на капитана Росен Ванков, така че бащата на Валери Божинов - Сашо Ангелов, е принуден да прави промени в защитен план.

Мачът е в неделя от 14:30 ч. в Лесичери, където домакинства павликенският отбор в началото на пролетния полусезон заради ремонта на своя стадион, пише sport-vt.com.

Един наказан има и в Локомотив (Гoрна Оряховица) за важното дерби срещу друг претендент за първото място – Локомотив (Мездра). Това е Атанас Фиданин, който също получи червен картон в гостуването на стадион "Ивайло".

Етър и Локомотив (ГО) бяха наказани с глоби по 25 лева за хвърлени предмети без последствие, на основание чл. 37, ал.1, т.4, а, – предложение 1, от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС.

По един мач пропускат за отборите си и Тони Тодоров от Ком (Берковица), Цветослав Маринчев от Партизан (Червен бряг), Кирил Граховски от Ситомир (Никопол) и Росен Петков от Трявна, а треньорът на Ситомир Юзджан Юсеинов е лишен от права да изпълнява функциите си в 5 мача и глобен с 50 лв. съгласно чл. 34, ал.1, т.4 от Дисциплинарния правилник.