БФС ще иска пари от държавата, които да бъдат инвестирани в базата и в инфраструктурата. Това съобщи днес президентът на централата Борислав Михайлов след заседанието на Изпълкома, проведено в Сливен. Той уточни, че скоро ще има среща с новото правителство.
Очаква се неформалният лидер на пристигне днес или утре в Сливен по случай 15-годишнината от американската епопея. Вицепрезидентът на БФС и кмет на Сливен Йордан Лечков вече е провел разговори с Бойко Борисов на тази тема.
"20 години държавата не е дала и 1 лев на футбола. Мисля, че е време това да се промени”, добави Борислав Михайлов. Както е известно, съседните ни Гърция, Турция и Румъния постигнаха успехи и подобриха нивото на спортната си база именно с държавни инвестиции.
Генерал Веселин Пенгезов вече няма да бъде председател на Апелативната комисия на БФС, след като попада под ударите на Закона за конфликт на интереси. Новият председател е адвокат Стефан Ботев, който е бивш съдружник на Тодор Батков, заместник ще му бъде Михаил Статев. Петко Николов пък е напуснал Комисията за лицензиране на клубовете./БЛИЦ