БФС отхвърли молбата на Чернономорец и уважи искането на Литекс. По програма "акулите" трябваше да приемат "оранжевите" на 18 април (понеделник). Срещата от 22-ия кръг на "А" група обаче бе изтеглена за 15 април (петък) заради мача на тима от Ловеч от турнира за Купата на България с ЦСКА. 1/2-финалът е на 20 април - сряда от 21:00 часа.

По-рано днес стана ясно, че БФС си позволява да прави промяната без знанието на Черноморец. Поради тази причина ръководството на бургаския клуб пусна молба до Футболната ни централа. Желанието на "акулите" бе срещата да не бъде изтегляна, а да се играе, както е по програма - в понеделник.

Говорителят на Спортно-техническата комисия Марин Маринов обясни след заседанието, че не е нужно да бъде взето съгласието на Черноморец за промяна в датата на мача.

"Телевизията, която притежава права за излъчване на мача, настоя за промяната. A oсвен това клубовете трябва да бъдат в равнопоставено положение. Това, че Черноморец са играли мач вчера и ще играят нов в петък не ги поставя в неравностойно положение", каза Маринов.

Другият 1/2-финал от турнира за Купата на България между Славия и Пирин ще се играе на 21 април (четвъртък) от 15:00 часа. /БЛИЦ