Дисциплинарната комисия към БФС имаше заседание днес, на което обаче не беше взето решение по казуса с Владимир Гаджев и Омар Косоко. Двамата се сдърпаха след края на дербито миналата събота, когато "червените" победиха с 1:0, и получиха червени картони. От "Армията" обвиниха национала, че е отправял расистки обиди към тъмнокожия им играч. ЦСКА дори заплаши, че ще сезира УЕФА заради нападките на халфа на "Левски" срещу Косоко. След това пък Гаджев отвърна, че ще съди "армейците" заради клеветите по негов адрес.

Двамата нямат право да играят в предстоящото дерби, въпреки че националът от "Левски" изтъпя 1 мач наказание срещу "Ботев" (Пловдив) за Купата на България (3:1). При това положение утре Гаджев ще бъде само зрител във втори двубой, въпреки че на "Герена" се надяваха Дисциплинарната комисия да реши днес каква е санкцията му. Ако тя беше от само 1 мач, халфът щеше да е на разположение на Антони Здравков за битката с ЦСКА.

На заседанието си Дисципът изобщо не разгледа случая Гаджев - Косоко. Това ще се случи във вторник, когато пред комисията трябва да се явят длъжностните лица от вечното дерби на 8 март.

След днешното си заседание от Дисципа обявиха единствено за наказания на Александър Бранеков от Локомотив (София) - 1 мач ик 250 лева, Момчил Цветанов (Литекс) - 1 мач и 750 лева, както и на Даниел Георгиев от Черно море - 2 мача и 200 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ