Дисциплинарната комисия към БФС наказа ЦСКА с два мача лишаване от домакинство заради вандалските прояви на агитката по време на гостуването на тима в Ловеч в мач от 29-ия кръг на "А" група. Минути преди края на срещата между Литекс и “червените” феновете на ЦСКА нахлуха на терена и се сбиха с органите на реда.

Така домакинството на "армейците" срещу Локо (Мездра) от последния кръг трябва да се проведе на друг стадион. Единият от вариантите е двубоят да се играе в Мездра. ЦСКА ще трябва да изтърпи и един мач наказание от следващия сезон 2009/2010.

Националният селекционер Станимир Стоилов отнесе само един мач наказание да не води Литекс заради това, че посегна на страничния съдия Иван Вълчев в края на срещата. Мъри няма да бъде на резервната скамейка срещу Спартак (Варна) в последния кръг и ще плати 500 лева парична глоба за постъпката си.

„Казах че съжалявам и приемам всяко едно наказание, което ми бъде наложено. Това ми се случва за първи път и се надявам да не се повтаря. И аз не повярвах, че направих подобно нещо, но в края на мача обстановката за игра не беше нормална. Един треньор не трябва да се изявява по този начин”, каза Мъри.

Бяха привикани и служители на реда от Ловеч, които да дадат обяснения. Говорителят на комисията Юри Кучев заяви, че е обърнал внимание на полицаите за засилване на охраната. „По време на срещата са били унищожени охранителните камери. Логично е да се мисли, че е планирано нещо. Трябвало е да се вземат повече мерки за сигурност”, каза Кучев.

От комисията разкриха, че ловешкият клуб е предоставил фактура на стойност 4000 лева, каквато е стойността на щетите, нанесени от феновете на ЦСКА. „Армейците” имат около месец срок да заплатят това задължение./БЛИЦ