БФС ще обедини ЦСКА, “Левски” и останалите футболни клубове в съдебно дело за неплатените им телевизионни пари. Притежателят на правата за излъчване на мачовете - БиТиВи Медия груп удържа вноската от 1 625 000 лева под формата на глоби и неустойки. Футболният съюз ще има срещи с клубовете, както и с Професионалната футболна лига (ПФЛ), преди да започне делото. Ще се уточни дали наистина е допуснато нарушение по някоя от точките в договора, на които медията основава санкциите. Юристите на централата и на клубовете са готови да оспорят всяко от наказанията.

Преди няколко дни футболните босове се събраха и решиха да започнат дела срещу БФС и фирмата на Валентин Михов, която преговаряше от името на клубовете при продажбата на правата през 2008 година. Тогава Тодор Батков изригна с думите: “Това е пладнешки обир в стил “Магурата”. Ще си търсим правата от БФС и SV RSA (б.р. – фирмата на Михов). Ние не можем да съдим телевизията, а контрагента, на който сме дали правата си, за да ги договаря колективно. Това в нашия случай са БФС и SV RSA.

Преди да бъдат започнати каквито и да е дела срещу БФС от “Иван Асен ІІ” започват преговори с клубовете и ПФЛ и с общи усилия ще внесат случая до съда. Идеята ще бъде обсъдена на Изпълкома, който е на 9 юни./БЛИЦ