Собственикът на “Левски” Тодор Батков нападна телевизията, която държи правата за излъчване на мачовете от “А” група. Както е известно, медията глоби клубовете с 1,625 милиона лева. Сполед Батков “сините” е трябвало да получат 200 000 лева от тази сума.
 
“Това е пладнежки обир в стил “Магурата”. Всички клубове ще си търсят правата, абсолютно единодушни сме. Съществува опасност хората да не гледат “Левски” срещу ЦСКА по телевизията, въпреки че не вярвам това да стане. Обвиненията към клубовете от страна на телевизията за удържането на тези пари са абсурдни”, коментира Батков пред “Гонг”.

“Ще си търсим правата от БФС и SV RSA. Постъпката на “Би Ти Ви Груп” е пладнешки обир на нашия труд и нашия продукт. Решихме да поискаме от БФС да администрира първенството успоредно с ПФЛ. Говорихме и какво да правим с телевизионните права през новия сезон. За някои клубове тези пари са животоспасяващи. Нашата сума е около 200 хиляди лева, не може така. Относно “Левски”, аз завеждам дело. Ние не можем да съдим телевизията, а контрагента, на който сме дали правата си, за да ги договаря колективно. Това в нашия случай са БФС и SV RSA”, заяви собственикът на “сините”.
 
“Не съм склонен да си продадем отделно правата за следващия сезон, както е в Испания и Сърбия. С останалите клубове сме другари по съдба. Ако аз направя това, ще го направи и ЦСКА и сме до тук. Тук беше и г-н Кръстев от лицензионната комисия, когото видях за първи път на живо в живота си, за информация на Сашо Томов. Връщам се към историята от преди три години. Връщам се и към това, че от новия сезон първенството трябва да се администрира от ПФЛ и БФС съвместно”, добави Батков./БЛИЦ