Трите европейски квалификации на българския национален отбор по футзал ще могат да бъдат гледани безплатно на живо от феновете на играта на малки вратички. "Лъвовете" стартират борбата си в пресявките за Евро 2014 тази сряда, като първият им съперник е съставът на Армения. Мачът в благоевградската зала "Скаптопара" е с начален час 18:30. Входът ще бъде свободен не само за срещите на нашия тим, а и за останалите три двубоя от предварителната група.

Само спечелилият първото място на турнира в Благоевград ще си осигури класиране за следващата фаза на квалификациите. Освен България и Армения, за попадане в идния кръг ще се борят Уелс и Гърция. Отсега е ясно, че ако българите спечелят квалификацията, те ще пътуват до Сърбия за основния рунд от пресявките. Там ги очакват домакините, Полша и Португалия.

За Евро 2014 в Белгия се класират първите седем отбора от групите в основния квалификационен кръг. Вторите състави в подрежданията заедно с най-добрия трети ще играят плейофи, като четирите победители си осигуряват визи за шампионата на Стария континент.

Като част от подготовката за двубоите на 23, 24 и 26 януари България изигра две приятелски срещи срещу намиращия се на 11-ото място в световната ранглиста тим на Румъния. Те завършиха със загуба с 3:4 и победа с 6:4 за момчетата на Венелин Иванов. В сравнение с контролите със северните ни съседи, в групата от 14 човека има една промяна. Вратарят на "Левски-София Запад" Любомир Тодоров е повикан на мястото на Исмет Хаджиев.

Съставът на България за европейските квалификации:

Вратари:
Любомир Тодоров (Черно море–Мания), Костадин Белинов (свободен агент)

Полеви играчи:
Даниел Несторов (Гранд Про-Коктейлс), Димитър Цветанов (Черно море–Мания), Пламен Стойков (Черно море–Мания), Никола Василев (Черно море–Мания), Даниел Димов (Черно море–Мания), Делян Койчев (Левски-София Запад), Станислав Василев (Левски-София Запад), Ангел Тодоров (Левски-София Запад), Тодор Велев (Левски-София Запад), Христо Костов (Левски-София Запад), Александър Димитров(Левски-София Запад), Йосиф Шутев (Левски-София Запад)

Програма на мачовете
23.01.2012 година:

16:00 часа: Гърция - Уелс (зала "Скаптопара", Благоевград)

18:30 часа: България - Армения (зала "Скаптопара, Благоевград")
24.01.2012 година:

16:00 часа: Армения - Гърция (зала "Скаптопара", Благоевград)

18:30 часа: България - Уелс (зала "Скаптопара, Благоевград")
26.01.2012 година:

16:00 часа: Уелс - Армения (зала "Скаптопара", Благоевград)

18:30 часа: Гърция - България (зала "Скаптопара, Благоевград")