Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

БФС нанесе нов удар по ЦСКА само дни, след като наложи забрана на "червените" да картотекират новите си футболисти. Сега Дисциплинарната комисия взе решение да лиши "армейците" от домакинство за 1 мач, което е срещата с Локомотив (Пловдив) от 3-ия кръг. Двубоят е по програма на 25 август (събота) от 20:00 часа, но тепърва ще се решава в кой град да се проведе.

Причината за наложеното наказание е поведението на публиката на ЦСКА по време на мача с Литекс от 1-ия кръг на "А" група. "Червените" загубиха с 0:1 при гостуването в Ловеч, а феновете хвърляха множество предмети по терена. В един момент съдията Станислав Тодоров дори се принуди за кратко да прекъсне срещата.

От сектора с гостуващата агитка летяха димки и бомбички, които нараниха хора.

Освен лишаването от домакинство, ръководството на ЦСКА ще трябва да заплати и глоба от общо 6000 лева. Дисциплинарната комисия санкционира и Литекс с 2000 лева.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

* За хвърлени множество предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А -предложение 2 - ДК наказва ПФК ЦСКА с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За хвърлени предмети с последствие на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. Б -предложение 2 - ДК, наказва ПФК ЦСКА с лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 4000 лева. Във връзка с това, за неспазване на чл. 33, ал. 7 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС сезон 2012/13, на основание чл.37, ал.1, т. 20 предложение ІІ, ДК наказва ПФК Литекс с имуществена санкция в размер на 2000 лева.