Спортно-техническата комисия към БФС отправи призив след днешното си заседание. Както е известно, Дисципът пък стартира след 17 часа и все още на него се умува какво да бъде наказанието за "Ботев" (Пловдив) и "Левски" след екшъните в събота по време на победата на "канарчетата" с 2:0 срещу "сините".

БФС отправи призив, изразявайки желанието си футболните срещу да не се превръщат в бойни полета.

Цялото съобщение от Спортно-техническата комисия:

На проведената среща на ръководството на БФС с делегатите на БФС и изпълнителните директори на ФК, проведена на 22.02 и 23.02.2013 г. и на срещата организирана от МВР с отговорниците по сигурността и координаторите за връзка с привържениците, бе прокламирано желанието на БФС футболните срещи да станат място, където всеки може да отиде със семейството си без да ги е страх за живота им. Ясно бе разяснено на всички, че за целта е необходимо стриктно да се спазва Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, нормативните актове на БФС, както и директивите на ФИФА и УЕФА за неизползване на пиротехнически изделия на футболни срещи.

Предвид горното и случилото се на срещата от 17-ия кръг на „А” група "Ботев" (Пд) - "Левски", СТК призовава всички футболни клубове, фен клубовете към тях, както и всички верни привърженици на футбола, футболните срещи от вътрешното първенство да не се превръщат в бойно поле, а посещението на футболна среща да е празник и възможност да се подкрепи любимия отбор.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ