Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

БФС е изпратил писма до отборите в двете професионални групи, в които иска до 30 юни да бъде представена реална финансова гаранция от 1,5 милиона лева. За "Б" група сумата е 500 хиляди лева.

Така на 1 юли или малко преди края на Европейското ще има пълна яснота точно кои отбори искат да се откажат от българския шампионат и кои да продължат в него. Сумите са съобразени с плащането на заплати и такси към централата до края на първенството.

След това около месец преди началото на шампионата ще бъде направен изпълком, който да утвърди формата на първенството.

Според отлично информиран източник от БФС 9 тима от елитната ни група имат финансови и организационни проблеми, които могат да ги спрат от участие още това лято, пише още "24 часа".

Почти сигурно е, че ще се намери трудно и телевизия, която да даде повече от 2 милиона лева за първенството ни, особено след провала на БНТ, която избяга от договора си и спря да плаща дължимите суми още преди началото на пролетния полусезон.

От БФС са твърдо решени да нямат главоболия заради задаващия се финансов феърплей от страна на УЕФА. Заради това още преди ден обявиха, че всички клубове ще бъдат под мониторинг. Това означава, че който натрупа повече дългове, ще може да бъде изхвърлен и по време на първенството.

Поне два клуба се очаква да не изпълнят искането за финасова гаранция и ще спрат участието си в елитната ни група още това лято.