БФС не посмя да лиши от домакинство Берое и срещата с "Левски" ще се играе на стадиона под Аязмото в неделя от 16:00 часа. Дисциплинарната комисия наложи само парична глоба на клуба от Стара Загора. Тя е в размер на 8000 лева.

Както е известно, Берое имаше последно предупреждение за лишаване от домакинство, след като в 5-ия кръг фенове на тима нахлуха на стадиона в Каварна и опитаха саморазправа със своите футболисти, които губеха в пети пореден двубой - 1:3 от Калиакра. Привържениците от Стара Загора дори прекратиха срещата за десетина минути и се налагаше Илиан Илиев да ги успокоява и да вкара ред в сектора за гости. В домакинството на Славия от 11-ия кръг обаче фен на Берое нахлу на терена по време на мача, с което сериозно застраши тима с лишаване от домакинство, и то точно за двубоя с "Левски".

Разглеждането на случая първоначално беше отложено, тъй като Дисциплинарната комисия изиска доклади от шефа на охраната на мача Берое – Славия, както и от медицинското лице от линейката, обслужвала срещата. Бе изискан и видеозапис, тъй като се твърдеше, че зрителят нахлул на терена е получавал и медицинска помощ в линейката, а не е прескочил оградата на трибуните, за да нахлуе на полето.

От докладите става ясно, че въпросното лице е получило нараняване на ръцете, което налага да му бъде оказана медицинска помощ. Зрителят е бил в нетрезво състояние. След излизането му от линейката е бил изпуснал от охранителя и по твърденията на фена, той е чул съдийски сигнал, помислил, че мачът е свършил и затова навлязъл на терена.

"Смятаме, че при така описаните събития няма достатъчно основания да накажем Берое с лишаване от домакинство", коментира председателят на Дисципа Юрий Кучев.

Решението на Дисциплинарната комисия:
* За навлизане на зрител на терена на основание чл. 37, ал.1, т. 1, буква В предложение 1-во и на основание чл. 16, ал. 2, ДК наказва ПФК Берое с имуществена санкция в размер на 8000 лева.