Дисциплинарната комисия към БФС се произнесе по случаите с треньорите Георги Иванов и Едуард Ераносян, които атакуваха съдиите. Двамата получиха по три мача наказание, както и парична глоба по 2000 лева.

Дисципът преди дни спря правата на Гонзо и Ераносян, които имаха провинения. Треньорът на Черно море беше изгонен от главния арбитър Никола Попов в края на мача със Славия, загубен от "моряците" с 1:2. Причина бяха бурните протести на Георги Иванов край тъчлинията. Специалистът почти влезе във физическа разпра както с Попов, така и с четвъртия съдия, когото избута. Това доведе до спирането на правата на Гонзо, който вече изтърпя два мача от наказанието си - победата с 1:0 над Берое и нулевото равенство с Верея. Иванов няма да води Черно море и в предстоящото домакинство на Ботев (Пловдив) на 11 март.

Ераносян пък получи тежката санкция заради изпуснатите си нерви при загубата с 0:1 от Пирин в Благоевград на 1 март. Едо беше изгонен от съдията Волен Чинков, а по време на разпрата удари по ръката четвъртия рефер Пламен Хинков. Треньорът на Локомотив (Пловдив) изтърпя една среща от наказанието си, а другите две ще бъдат гостуването на Дунав на 10 март и домакинството на ЦСКА на 18 март.

Решенията на Дисциплинарната комисия по случаите с Гонзо и Ераносян:

* След разглеждане на представените писмени и устни доказателства и изгледани видеозаписи, на основание чл.34, ал.1, т.4 и във връзка с чл. 16, ал.2 от ДП /2016/2017/ – ДК наказва  Георги Иванов – треньор на ПФК ”Черно море” гр. Варна със забрана за изпълняване на функции от името на отбора за 3 срещи и с глоба в размер на 2000 лева.

* След разглеждане на представените писмени и устни доказателства и изгледани видеозаписи, на основание чл.34, ал.1, т.4 и във връзка с чл. 16, ал.2 от ДП /2016/2017/ – ДК наказва Едуарт Ераносян – треньор на ПФК ”Локомотив” гр. Пловдив със забрана за изпълняване на функции от името на отбора за 3 срещи и с глоба в размер на 2000 лева.

Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига