БФС потвърди новината на БЛИЦ, че Станислав Манолев е поръчал бира в стаята си в хотела в Правец по време на лагера на националния отбор преди мача с Англия. Вчера на обяд ви информирахме, че в стаята на футболиста на ПСВ Айндховен са намерени двадесетина бутилки.
 
Пресаташето на футболната централа Павел Колев призна пред “Канал 3”, че група от 4-5 футболисти, предвождана от Манолев, демонстративно е поръчала каса с бира и я е качила на петия етаж на хотела. Играчите обявили, че по този начин искали да разпуснат след тежките тренировки, тъй като били дехидратирани. По това време селекционерът Матеус е бил в Ловеч, за да наблюдава мача на младежкия национален отбор с Холандия.
 
“Ясно е, че Станислав Манолев има проблеми с дисциплината и прави ненормални неща. Той го прави не само с националния отбор, но и в ПСВ. Става дума за елементарно възпитание и манталитет, които обаче липсват в цялата държава”, заяви Колев.
 
Говорителят на БФС коментира и информациите, че различни мениджърски интереси редят състава на германския селекционер на националния отбор.
 
“Това не е истина. Ако ви прави впечатление, най-големите критици на Лотар Матеус са тези, които лансират мениджърски интереси, защото удрят на камък и по този начин се надяват да го махнат от поста. Истината е обаче, че той не взима по-голяма заплата от предишния селекционер Станимир Стоилов, а само се търсят сензации”, заяви Колев./БЛИЦ