Президентът на БФС Борислав Михайлов потвърди, че Марек и Хасково са без лиценз и по всяка вероятност "А" група ще бъде с 10 отбора. По-рано от двата клуба разкриха пред БЛИЦ, че мераците им за участие в елита са отрязани.

"Към момента са 10 отбора, което значи, че ще има 36 кръга. Хасково и Марек имат шанс да се поправят. Надявам се да се постараят и да изпълнят изискванията. Те ги знаят още от 1 година. Влизат в сайта на БФС и четат указанията. Всички документи са качени там", каза Михайлов след заседанието на Изпълкома, обявявайки, че новото първенство ще започне на 19 юли.

"Ако са 12 отбора, си остава плейофната система. След първите две завъртания в първенството ще има две шестици", добави босът на футболната централа.

Боби Михайлов не даде ясен отговор какво ще се случи, ако само един от двата тима - Хасково или Марек, изпълни изискванията и получи лиценз, но бе категоричен, че групата няма да се допълва с нови отбори. Окончателното решение ще стане ясно след една седмица. Ако "А" група остане с 10 отбора, за следващия сезон ще изпадне един тим от елита и ще влезе също един от "Б" група.

"Лицензирането е сложна материя и се случва винаги в края на едното първенство. Затова правим промени в правилниците. Вече всички отбори в "А" група ще имат мониторинг през три месеца, така че много по-рано да знаем дали някой отбор е застрашен или не", добави Михайлов.

"За "Б" група няма решения, защото получават лицензирането по-късно. Изграждането на националната база си върви в срокове", каза още шефът на БФС.

"Към момента Хасково и Марек не отговарят на изискванията. След днешното решение на Изпълкома двата клуба имат право да обжалват пред Апелативната комисия в срок до една седмици. След това тя ще се произнесе. После Лицензионната комисия и Изпълкомът ще направят предписания какво трябва да подобрят в спортната си база и на какви финансови изисквания трябва да отговарят, за да получат лиценз", обясни пресаташето на БФС Павел Колев.