Осигурилите си класиране в "А" група Марек (Дупница) и Хасково няма да играят в елита през новия сезон, разбра БЛИЦ, след като от двата клуба се оплакаха за решението, взето от БФС.

От футболната централа съобщили на новаците, че остават във втора дивизия и няма да бъдат допуснати до групата на майсторите. Било им обяснено, че нямали достатъчно финансово обезпечение.

При това положение "А" група остава с 10 отбора, каквато беше идеята по повечето от членовете на Изпълкома.

Oт Марек и Хасково изразиха недоволството си пред БЛИЦ за решението на БФС, което възнамеряват да обжалват пред Апелативната комисия. И двата клуба наскоро бяха посетени от представители на Лицензионната комисия, които им дадоха препоръките с идеята в Дупница и в Хасково да изпълнят исканията и да играят в "А" група от есента. Както на "Бончук", така и на стадиона на Хасково започнаха ремонти с нагласата за приемане на мачове от елита, което обаче няма да се случи.

"Получихме писмо от БФС, с което ни уведомиха за решението. Много сме разочаровани, не сме го очаквали. Казаха ни, че не сме добре обезпечени финансово и затова не можело да играем в "А" група. Нямали сме достатъчно средства, което не е така, защото имаме подкрепата на Общината и местния бизнес", съобщи пред БЛИЦ Митко Ламбов - член на Управителния съвет на Хасково.

"До момента се подготвяхме за участие в "А" група, дори и не сме подозирали, че ще ни отрежат за лиценза. Имаме две седмици да обжалваме пред Апелативната комисия, но след като сега не ни дават, едва ли ще можем да променим нещо. Цялата тази еуфория в града, всичко отива по дяволите, афектирани сме", добави Ламбов пред БЛИЦ.