Българският футболен съюз поздрави двама легендарни футболисти - Мартин Петров и Даниел Боримиров, които днес имат рожден ден. Освен това от централата отправиха пожелания и към Атанас Фурнаджиев, който е вицепрезидент на централата и член на Изпълкома. Мартин Петров бе поздравен и от сайта на ЦСКА.

Ето какво пишат от БФС към тримата рожденици:
"Днес 50-ти рожден ден празнува вицепрезидентът и член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев.

Г-н Фурнаджиев завършва Университета за национално и световно стопанство и има бакалавърска степен по "Счетоводство и контрол", по-късно става магистър по "Външна търговия". Управител на „Форд Мото-Пфое”, председател на съвета на директорите на варненския "Пфое Мол" и управител на "КП Имобилиен", която е собственик на "Белведере Холидей Клуб" в Банско.

Повече от десетилетие Атанас Фурнаджиев работи усърдно за развитието на българския футбол. Кариерата му в БФС започва като член и впоследствие председател на Дисциплинарната комисия, а по-късно е избран за вицепрезидент и член на Изпълкома.

Българският футболен съюз пожелава на г-н Фурнаджиев здраве, късмет и още много успехи!".


"Днес рожден ден празнува полуфиналистът от световното първенство в САЩ Даниел Боримиров. Легендата на Левски е роден на 15 януари 1970 г. във Видин; дебютира за местния Бдин едва на 17 години, а на 20 вече е част от столичния гранд. За "сините" играе в два периода - между 1990 и 1995 (123 мача, 37 гола) и между 2004 и 2008 (106 мача, 29 гола). В продължение на цели девет сезона носи екипа на немския Мюнхен 1860, където записва 214 двубоя и 32 попадения за първенство. 

Петкратен шампион на България с екипа на Левски, също толкова пъти печели и Купата на България. Двукратен носител на Суперкупата на страната.

За националния отбор дебютира през 1993-а и за 12 години изиграва 66 мача с 5 гола. Участник на световните първенства в САЩ (където България достига до полуфинал, а Боримиров бележи при първата ни победа на Мондиал срещу Гърция) и Франция; играе също така и на еврофиналите в Англия през 1996-а и в Португалия през 2004-а.

Българският футболен съюз честити рождения ден на Даниел Боримиров и му желае здраве и бъдещи успехи!"

 

"На днешния 15 януари 41 години навършва един от най-изтъкнатите български футболисти от близкото минало Мартин Петров.
Фланговият нападател е роден през 1979 г. във Враца, а след един сезон в професионалния футбол с местния Ботев преминава в столичния ЦСКА. За "армейците" играе до 1998-а, когато е продаден на Сервет (Женева). След 77 мача и 27 гола за първенство за швейцарския клуб Петров подписва с немския елитен Волфсбург, където играе 116 пъти и бележи 28 попадения, преди да осъществи нов високопрофилен трансфер, този път в Атлетико (Мадрид). През 2007-а става част от амбициозния проект на Манчестър Сити (59 мача, 9 гола), а три години по-късно преминава в друг английски тим - Болтън (73 мача, 10 гола). Завръща се в Испания за един полусезон в Еспаньол, преди да приключи кариерата си в ЦСКА през сезон 2013/14 (17 мача, 3 гола).

Шампион на България и носител на Купата на страната с ЦСКА (1997), шампион и носител на Купата на Швейцария със Сервет, победител в турнира Интертото с Атлетико (Мадрид).

През 2006-а е избран за Футболист номер едно на България.

За националния отбор дебютира през 1999-а при домакинското равенство с Англия, а в следващите 12 години записва внушителните 90 мача и 19 гола с екипа на "лъвовете". Участник на европейското първенство в Португалия през 2004-а.

Българският футболен съюз честити празника на легендарния Мартин Петров и му желае много щастие и късмет в бъдещите му начинания!"