Дисциплинарната комисия към БФС пожали старши треньора на Славия Емил Велев за средния пръст, който той показа към феновете на ЦСКА по време на столичното дерби в събота, завършило с успех 1:0 за “червените”. След заседанието стана ясно, че на мача Миньор – “Левски” (0:0) от преди два кръга няма ранен от сачма фен, нито знаме със свастика. Делегатите на срещите не са описали инцидентите и получиха упреци от комисията.

1_1.jpgЗа Кокала се очакваше наказание от поне един мач заради неприлични жестове, но действията му явно са били видени само от журналистите, не и от длъжностните лица на мача.

Тази сутрин ДК се събра след еднодневно отлагане и разгледа още отложените от миналата седмицата инциденти от двубоя Миньор - "Левски" в Перник - стрелбата по фен на "сините" и издигнато знаме със свастика в сектора с привържениците от София. След внимателно разглеждане на доклада на полицията в Перник, в който пише, че не е ясно откъде и как е изстреляна сачмата, ранила фен на "Левски" в главата. В доклада не е спомената и нито дума за наличие за знаме със свастика в агитката на “сините”. По тази причина случаят остава без последствия и за двата тима.

Делегатът на мача Локо (Пд) – Локо (Сф) 0:0 също не е видял хвърлено паве, а е написал, че на терена е паднал камък без да уточнява големината му. Домакините от Пловдив не са наказани.

Комисията реши, че за мача Черноморец – Литекс (0:1), който бе отложен с 1 ден заради липса на осветление вината не е на домакините. Кабелът, който изгорял и спрял осветлението по време на двубоя на „акулите“ с Литекс, най-вероятно е разположен извън базата на отбора.

„За пореден път сме писали писма до другите комисии, че делегатите не си вършат съвестно работата. Учудвам се най-вече на това, че полицията в Перник, която е снимала с камери непрекъснато агитките не е видяла знаме със свастика. Дисциплинарната комисия няма да се самосезира и да обира пешкира, заради всички останали”, заяви председателят на Дисципа Юрий Кучев.