Емил Велев показа среден пръст на „червената” публика по време на мача ЦСКА – Славия (1:0), а после нагло се измъкна с думите: „Нищо неприлично не съм показвал, просто си бях поставил ръката на козирката на скамейката”.

С две думи: невинен е човекът, а на нас ни се е привидял някакъв си жест. Колко глупави сме ние – медиите (или журналята, както ни наричат по форумите). Глупаци с мръсно подсъзнание…

Кокал, кокал. Прост си ти. Не, не. Не разбирай погрешно. Имам предвид, че се измъкна от трудната ситуация, след като даде газ и зави в друга посока. Точно като Прост. Като Ален Прост, популярният французин от Формула 1 през 80-те и началото на 90-те години.

Пробяга светкавично разстоянието от неудобния въпрос по телевизията до оригиналния отговор. Досущ като Гей. Не, не. Не разбирай погрешно. Като лекоатлетът Тайсън Гей, а не като хомосексуалист.

На треньорската скамейка си същински педал. Не, не. Не разбирай погрешно. Като педала на колелото си. На бялото колело. Въртиш го смело, понякога го пускаш по инерция, но никога не допускаш да се килне в ямата. Е, падаш от време навреме, май доста често напоследък, но цялостно си стабилен с въртенето на педалите.

След загубата от ЦСКА ни показа, че хич не можеш да приемаш пораженията. Виж, тук грешиш. Нямаше смисъл да се заяждаш с „червените” и с публиката им. И да припомняш, че доста често си ги побеждавал. Е, сега победители са те. Поднесоха ти малко гореща супа и явно се чувстваш некомфортно, налагайки се да я подухаш.

Апропо – като ни напомни, че си мачкал ЦСКА, където ги завариш, хайде и ние да те попитаме нещо. Някой знае ли те в Европа, носил си ли нечий голям екип, колко мача имаш за националния отбор, какво си постигнал с него, та ти е толкова голямо самочувствието. Или то май не самочувствието, а комплексите са ти повечко…

За финал – ще извиняваш за речника, ама с твоите методи и думи по твоята глава. И не ставай глупав като нас, ако ме разбираш какво имам предвид.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ