Българският футболен съюз изпрати преди малко в кипърската федерация жълтата карта на Маркиньос, научи БЛИЦ. Както е известно, вчера вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обяви, че тъй като трансферите на ЦСКА са блокирани, продажбата на бразилеца в Анортозис е замразена. От Борисовата градина контрираха, че футболният съюз няма законово основание.

"След направената справка се оказа, че ние сме напълно изрядни. Всичко е наред. Просто се вдигна много шум за нищо", заявиха от ЦСКА.

"В случая направихме компромис, ако може така да се изразя. По-добре да не спъваме Маркиньос за Анортозис. Ние обаче сме категорични, че ЦСКА няма да използва новите си футболисти, докато не изчисти задълженията си. Тук съм повече от убедителен!", отсече пред БЛИЦ вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

"В първия кръг от първенството, който е след една седмица, ЦСКА ще бъде без Зику, Мораес и останалите нови попълнения, ако, подчертавам, ако не плати задълженията си. Стори ли го, всичко ще е наред. В противен случай няма да има картотеки за въпросните играчи", добави Лечков.

"В БФС първо да се запознаят с футболните закони, за да не се излагат. Никой не може да спре нито изходящите, нито входящите ни трансфери", контрираха от своя страна "червените".