Макар и с известно закъснение Съдийската комисия към БФС, все пак призна, че двете жалби на ПФК Черно море са основателни.

Тя счита, че претенциите на "моряците" към първия асистент на мача с Литекс (1:3) - Георги Ковачев, са основателни и той ще бъде наказан. Не се уточнява обаче за какъв период от време.

По повод жалбата срещу главния рефер Николай Йорданов и асистента му Николай Ангелов за мача на Черно море с Левски (2:3), СК също приема претенциите на "моряците", но не става ясно как и за колко време ще бъдат санкционирани арбитрите. Именно заради липсата на конкретика, от ръководството на ПФК Черно море са частично удовлетворени от взетите решения.

От клуба ще поставят остро въпроса да се обяви пулично какъв ще бъде рамера на наказанията на въпросните съдии, които се оказа, че са повлияли на крайния изход на двата мача и Черно море е ощетен.

Ръководството на "моряците" все пак адмирира решението на СК да изпрати рефери извън столицата за двубоите със софийските отбори, което е добре за феърплея. /БЛИЦ