Ръководството на Черно море депозира жалба до Съдийската комисия към БФС за тенденциозни отсъждания в мача с Литекс. Срещата в Ловеч от 9-ия кръг на "А" група се игра в събота и завърши с победа 3:1 за "оранжевите". Главен рефер на двубоя бе Ахмед Ахмед от Бургас.

БЛИЦ публикува цялото съобщение от пресслужбата на Черно море:

В жалбата до СК на БФС ръководството на Черно море е описало 21 спорни ситуации, всички отсъдени от съдийската тройка в ущърб на "моряците". Главните претенции на варненци са най-вече към първия асистент Георги Ковачев, който спря няколко опасни атаки на гостите с несъществуващи засади. Същият с явно усърдие сигнализира и за играта с ръка на Александър Александров, въпреки че бранителят бе с гръб към ситуацията, както и за повторението на дузпата. Но интересно защо не реагира, когато при пребиването играчи на Литекс влязоха в полето преди сигнала. Не останаха по-назад и главния рефер Ахмед Ахмед и втория асистент Станимир Илков, но именно след такива мечешки услуги виждаме какво става после в Европа.

Интересно защо СК все още не се произнесла и по предишната жалба на Черно море за съдийството на Николай Йорданов срещу Левски - 2:3. В същия мач забележки имаше и към асистента му Николай Ангелов, който сгреши фатално и този кръг и доказа, че и страничните съдии могат да влияят на крайният изход на срещите.